OPEN DAG LEVEN LANG ZWEMMEN 
13 november van 13:00 tot 15:00  - Zwembad de Meerkamp

Deelnemende verenigingen

De futen
De Futen is een Amstelveense vereniging die uitsluitend traint en speelt in de Meerkamp in Amstelveen.

Zwemmen
Bij de Futen is het mogelijk om je ABC-diploma te halen en als het je leuk vindt hoeft je nooit meer te stoppen met zwemmen. Na je C-diploma kan je door naar de Swimkick. Hier leer je de zwemslagen en maak je kennis met wedstrijdzwemmen. Als je leuk vindt stroom je vanzelf door richting de wedstrijdzwemploeg. De Swimkick training is twee keer per week op zaterdag van 17:00 - 18:00 en op woensdag van 17:30 - 18:30. Je bent altijd welkom om een proefles mee te doen! Neem hiervoor contact op via zwemmen@defuten.nl

Waterpolo
Na je C-diploma kan je ook direct starten met waterpolo. Je traint dan één keer in de week op zondag van 16:00 - 17:00 met de bal en op woensdag van 17:30 - 18:30 krijg je zwemtraining. Uiteraard kan waterpolo uitstekend gecombineerd worden met de Swimkick en Wedstrijdzwemmen. Wil je het een keer uitproberen mail ons op waterpolo@defuten.nl en je kan de eerst volgende zondag al meedoen!

Zwemmen kan bij de Futen in alle leeftijden kijk voor alle mogelijkheden op onze website

De snippen
Bij de Snippen leer je zwemmen voor de diploma’s van het ZWEM-ABC. Je kunt lessen volgen voor de Snippenbrevetten en je kunt waterpolo spelen.
De jongste waterpoloërs worden pupillen genoemd. De pupillen spelen Minipolo. Dit is speciaal voor de jongste waterpoloërs bedacht.
Waterpolo is een vrij onbekende sport. Als je het eenmaal speelt is het een topsport voor jou. Alle waterpoloërs bij de Snippen, mogen gratis meedoen met de zwemvaardigheidslessen.

De trainingen
Vanaf mei op woensdag- en vrijdagavond van 18.30 – 19.15 uur worden de trainingen in het Amstelbad gehouden en worden er oefenwedstrijdjes gespeeld. In de zomerperiode is deelname aan de trainingen gratis.
Heb je een vriendje/vriendinnetje dat ook wil kennismaken met waterpolo? Neem mee en geniet samen van de waterpret die waterpolo heet. Wanneer je enthousiast bent geworden voor waterpolo speel je vanaf september mee in de minipolo-toernooien of in de competitie. Vanaf september is de training in het Friendship Sports Centre in Amsterdam op de dinsdagavond van 18.15 – 19.15 uur

Informatie & Aanmelden
Interesse om te komen waterpoloën bij De Snippen?
Neem contact via de website, ook inschrijven kan via de
website.
Of stuur een e-mail naar info@snippen.nl

De reddingsbrigade

Bij Reddingsbrigade Amstelveen leer je zwemmen voor de diploma’s van het zwem-ABC en daarna kan gekozen worden voor het behalen van de Junior Redder-diploma's. Daarbij leer je, spelenderwijs en op een plezierige manier, om jezelf in het water te redden. Vervolgens leer je hoe je vriendjes en vriendinnetjes kan redden met hulp- en reddingsmiddelen. Uiteindelijk word je zo een volwaardig redder oftewel lifesaver.

Reddingsbrigade Amstelveen is samen met 152 andere brigades aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland: Bij Reddingsbrigade Nederland kan je verder leren en oefenen via de lifesavingsport, waar competitie en verantwoordelijkheid samengaan. Daarnaast is door ontwikkelen tot lifeguard mogelijk. Lifeguards houden toezicht aan de kust, bij binnenwater en tijdens evenementen, op of nabij het water. Specialiseren is eveneens een optie, zoals tot reddingsbrigadechauffeur en schipper op een reddingsboot of waterscooter.

De zwemtijden:
Op zaterdagmorgen tussen 9.00u en 10.30u vinden de lessen / trainingen plaats in zwembad de Meerkamp. Om 9.00u start de eerste les en om 9.45u de tweede les.

Informatie en aanmelden:
Heb je interesse om te komen zwemmen bij de Reddingsbrigade? Neem dan contact op via de website of stuur een mail naar info@rb-amstelveen.nl